Evankelista Tuija Valtanen Pyhäjärvellä Keitaan vieraana  -  Musiikissa Linda Laukkonen  ja Anna- Maria Viikilä

Lauantaina 16.9. klo 18  Haapasella   -   Sunnuntaina 17.9. klo 15 Ikosen koululla     


Tuija Valtanen on tuttu puhuja monissa Suomen seurakunnissa. Hän on toiminut evankeliumin työssä mukana jo 28 vuotta, tultuaan uskoon vuonna 1989. Alkuajoista asti hän on ollut innokas Raamatun lukija ja rukoilija. Työuransa hän aloitti Paltamon pienessä helluntaiseurakunnassa ja siirtyi myöhemmin Kajaanin helluntaiseurakunnan työyhteyteen. Valtanen on ollut aikoinaan paljon mukana lasten- ja nuortentyössä. Lisäksi evankelista vierailee muutaman kerran vuodessa Venäjällä.

Vuonna 2012 hän siirtyi Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön (ICEJ) työyhteyteen evankelistaksi. Työ on vienyt hänet usein myös Israeliin matkajohtajan tehtäviin ja avustustyöhön. Valtanen on ollut avaamassa myös Immanuel-lastenkodin tukemista Icej:n Suomen osaston kautta, toimittanut ohjelmia Radio Deille ja tehnyt ohjelmia myös kristilliselle TV 7 kanavalle. TV 7 arkistossa on katsottavissa edelleen Rajaton rakkaus -sarjaa sekä neljä osaa sarjaan Sanaa naisille. Nykyiseen työhön liittyvien vierailujen kautta hänelle on avautunut näköalapaikka koko Suomen hengelliseen kenttään ja monenlaisiin eri seurakuntiin. 

Kristittyjen yhteys on luonnollinen osa hänen palvelutyötään. "Varmaankin juuri vuosittaiset Israelin vierailut Lehtimajajuhlilla, jonne kokoontuu uskovaisia parhaillaan yli 80 maasta, on muovannut sydäntäni avaraksi. Olen saanut nähdä, miten monella tavalla uskovat palvelevat Jumalaa. Koen suurena rikkautena saada rukoilla välillä innokkaasti brasilialaisten uskovien kanssa ja toisinaan hyvin hillitysti, mutta vahvasti Kiinan uskovien kanssa. Tällainen monimuotoisuus on valtavaa rikkautta."